Däckverkstad

Däck

Vi säljer däck och kompletta hjul av alla välkända märken, såsom Nokian, Goodyear, Kumho, Continental, Michelin, Pirelli och många fler. Vad du än är intresserad av kan du fråga oss, vi har lång erfarenhet utan däck.  Se våra attraktiva paketpriser på däck under ”erbjudanden just nu”.

Hjulskifte 499:-

Är det dags för ett hjulskifte? Eller tänker du att ditt skifte även ska innefatta helt nya däck? Är du tveksam på vilka däck som är rätt för just dig och din bil? Fråga oss! Vi hjälper gärna till med råd och rekommendationer.

Däckförvaring 1595:- per säsong

Har du dåligt med plats hemma eller vill slippa tunga lyft inför varje hjulskifte? Varför inte lämna in dina hjul hos oss på säsongsförvaring i vårt däckhotell? Hjulen är självklart fullt försäkrade mot brand och stöld och i förvaringskostnaden ingår bland annat slitagekontroll, luftning, hjultvätt och hjulskifte. Snabbt, enkelt och smidigt för dig som kund.

Däcktryck

De flesta kontrollerar lufttrycket i däcken alldeles för sällan. För lågt lufttryck i däcken gör bilen mer tungrullad, vilket leder till att däcken slits fortare och bränsleförbrukningen ökar. Men det är inte bara ekonomi och miljö som påverkas negativt. För lågt lufttryck kan även påverka bilens styr- och körförmåga och därmed öka risken för trafikolyckor.

Vi kontrollerar och justerar lufttrycket i dina däck vid varje hjulskifte, bilservice och hjulinställning. Självklart hjälper vi dig även att kontrollera lufttrycket mellan servicetillfällena om du så önskar.

Tänk även på att:
-Utomhustemperatur och däckens temperatur påverkar lufttrycket
-Öka trycket om du lastar tungt eller har många passagerare
-Se till att det sitter ventilhattar på alla hjul för att förhindra smuts och damm i ventilen
-Kontrollera lufttrycket i ev reservhjul regelbundet

Hjulinställning 1500:-

Snedslitna däck, sned ratt, drar bilen? Då kan det vara dags för en hjulinställning. Liksom lufttrycket är även hjulinställningen en viktig detalj för att få ut bästa möjliga prestanda och ekonomi ur bil och däck. Vi utför datoriserade fyrhjulsinställningar på personbilar, husbilar och lätta lastbilar som ger optimalt resultat.

Hjulinställningen bör kontrolleras när….

  • du har kört på någonting (t ex en trottoarkant)
  • du märker att däcken slits onormalt och/eller ojämnt
  • du upplever problem med styrningen
  • bilen drar åt något håll
  • ratten inte återvänder till utgångsläget efter en sväng
  • ratten inte är rak när du kör rakt fram
  • du köper en ny uppsättning däck och vill maximera livslängden
  • du byter ut stötdämpare eller styrkomponenter

Varför bör hjulinställningen kontrolleras? Spara pengar genom att maximera däckens livslängd. Sänka rullmotståndet och därmed bränsleförbrukningen, utan att göra avkall på säkerheten.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med din bil.