Kamrem och drivremmar

 

Vad är drivremmar/multirem?

Drivremmar är kontinuerliga band som används för att driva flera kringutrustningar i en bil, som motor, såsom en generator, vattenpump, servopump, A /C kompressor och luftpump. Eftersom drivremmar blir utsatt för stora påfrestningar bör man ställa höga krav på kvalitet och passform. Vi kontrollerar drivremmarnas kondition vid service, ifall det tex är torrsprickor eller andra defekter på dessa. Drivremmar bör bytas med de intervaller som biltillverkaren rekommenderar. Vi använder endast orginaldelar för din och din bils bästa!

När skall kamremmen bytas?

Enligt tillverkaren ska kemremmen inspekteras när bilen lämnas in på service och om det förekommer torrsprickor eller om kamremmen ser luggsliten ut skall den bytas ut. De flesta biltillverkare anger både en gräns för mil och en för ålder- och då ska remmen bytas vid det som först uppnås.

Kindwalls rekommenderar:

Kamremmen styr fler av motorns viktiga funktioner, och kamremsbrott är en av de vanligaste orsakerna till motorhaveri. Skulle den gå av kan det medföra allvarliga skador med kostsamma reparationer som följd, därför är det klokt att göra en kontroll så du har koll på läget redan nu.

Kamremsbyten inkl. byte av vattenpump och drivrem,  från 9995:- (prisexemplet avser Ford Focus, Ford Fiesta)