SERVICE AV TRANSPORTBILAR

Våra tjänster
VI TAR HAND OM HELA BILEN.
Med våra 2 verkstäder är vi sammanlagt auktoriserade för 4 bilmärken: FORD, MAZDA, PEUGEOT och SAAB. Här nedan följer en lista på olika tjänster vi erbjuder på våra verkstäder.

Auktoriserad service.
Det bästa sättet att få ut så mycket som möjligt av din bil och dessutom behålla ett högt andrahandsvärde, är att serva den på en auktoriserad verkstad. Här tas din bil omhand av specialutbildad personal, som använder originaldelar samt biltillverkarens egna diagnos- och specialverktyg.

Felsökning och reparation.

Om du upptäcker att en varningslampa lyser eller att bilen inte går eller låter som den ska så behöver vi göra en felsökning för att kunna hitta felet. Vi avsätter en förutbestämd tid på hur långt vi tror att det kommer behövas för att identifiera felet. Vi startar med att koppla upp våra diagnosinstrument för att läsa av felkoder och vidtar sedan åtgärd för vidare felsökning. Självklart får du en prisuppgift för godkännande på jobbet före vi sätter i gång.

Skadebesiktning.

Om olyckan är framme och du får en skada på din bil, som en repa eller en buckla så behöver du göra en skadebesiktning. Du kommer in till oss och visar upp bilen, vi fotograferar skadan och gör sedan ett kostnadsförslag i Cabas system vad reparationen kommer kosta och avvaktar ett godkännande. Du får en bokad tid för reparation av skadan när du är på skadebesiktningen.

Hyr/Lånebil vid reparation

När du lämnar in din bil för en skadereparation så tar reparationen normalt 5-7 arbetsdagar. Du ser över ditt försäkringsavtal om du har hyrbilstillägg eller om du får betala en del själv/delvis. Bokar hyrbilen gör du själv via ex. Hertz, Mabi eller Avis som de flesta försäkringsbolag samarbetar med. Du får direktnummer till dessa vid skadebesiktningen och då kommer hyrbilen stå och vänta på dig den dagen du lämnar in din bil på vår verkstad. Enkelt och smidigt!

Skadecenter/Plåt/Glas och Lackering

I vårt skadecenter / plåtverkstad gör vi allt från enklare reparationer till större reparationer som kräver omfattande plåt- och lackarbeten. Vi har samarbeten med alla försäkringsbolag och jobbar med alla bilmärken.

Har din bil vagnskadegaranti (bilen är max 3 år) så är vi auktoriserad skadeverkstad för Ford, Mazda och Peugeot.

Däck och däckhotell

Vi byter däcken åt dig och förvarar dem tills det är dags för nästa byte. Vi hjälper dig också med allt från balansering, omläggning, reparation av punktering, nyförsäljning, däckhotell samt programmering av TPMS (däcktrycksövervakning) i samband med däckskifte.

Byte av vindruta och reparation av stenskott.

Vi byter glasrutor på alla bilmärken och jobbar mot samtliga försäkringsbolag. Det är viktigt att snabbt laga ett stenskott. Om det inte görs något kan det bli en spricka och eftersom en spricka innebär en försvagning så behöver då hela rutan bytas.

AC-service och reparationer.

Vi är certifierad AC-verkstad. AC är ett slutet system och har du ingen kyla i bilen så kan det beror på fler olika saker. Det vanligaste kanske är att du fått stenskott i kondensorn som sitter oskyddad bakom grillen i stötfångaren fram. Men även AC kompressor mm kan sluta fungera och då behöver denna bytas ut. I din försäkring har du motorskadegaranti som täcker upp till en viss ålder och miltal men även vagnskadegarantin kan i vissa fall omfatta byte av ex, kondensor. Så börja alltid med att kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl att din AC ej kyler så kanske du har tur att bara få betala självrisken! Vi gör direkt vid felsökningen en kalkyl och kostnadsförslag som vi skickar in till ditt försäkringsbolag.

Reservdel- och tillbehörsförsäljning.

Du kan köpa reservdelar och tillbehör direkt från oss till din bil. Vi säljer reservdelar och tillbehör för följande märken: Ford, Mazda, Peugeot och Saab.

Grossistförsäljning av reservdelar.

Vi har grossistförsäljning av original-reservdelar och säljer direkt till företag i Stockholmsområdet. Original reservdelar är alltid det bästa alternativet: de är grundligt testade beträffande funktion och säkerhet, passar perfekt för just den aktuella bilens modell och årsmodell.

Fyrhjulsmätning

Fyrhjulsmätning/hjulinställning innebär att man justerar hjulvinklarna på bilen. Att ha korrekt hjulinställning påverkar dels komforten, säkerheten i trafiken men även din ekonomi då det annars sliter dina däc

Drop in på byte lampor.

I dagens bilar så kan det vara lite knepigt och trixigt att byta något så enkelt som en glödlampa. Har du bara en trasig lampa så byter vi den direkt medan du väntar. Normal väntetid 15-30 min för detta arbete.